Trots att det inte blivit några inlägg på länge har jag faktiskt inte legat på latsidan senaste dagarna. Jag fick frågan om varför jag städar innan hemtjänsten kommer för att städa. Och det kan man ju faktiskt undra. Nu är det så att de dammsuger, skurar och gör rent badrummet. Alla saker som ligger på fel plats, fönsterputsning, disk och vad det nu kan vara måste jag sköta själv. Så när jag städar inför deras ankomst så plockar jag undan saker och prylar som står framme, eller främst på golvet. Det är allt från mina scrapsaker, tvätt som jag inte lagt in i garderoben till julsaker som fortfarande inte kommit upp på vinden. ( jag har i alla fall sorterat julsakerna och hämtat kartonger på Ica så snart slipper jag dem i alla fall ) Nu har jag dock en ganska bra ordning hemma och de (flesta) blommorna jag lyckats ta död på är utbytta mot nya fina som jag gett mig tusan på att jag ska vattna. Vattna blommor är bland det tråkigaste som finns tyvärr och endast gröna växter har en chans till överlevnad hos mig.


Den stora växten är den enda som inte dött. Här med tillskott av nya ampelliljor.

Förra helgen for jag på loppis som en 9:e klass ordnat och där fyndade jag två par skor i jättefint skick för 20:- styck, ett Hammarbyspel för en tia samt en spegel. For sedan förbi Pingstkyrkan som jag fick tips om att de hade en second handbutik. Det visade sig vara en skum liten källarlokal med en ännu skummare kille som hade hand om den. Det var inte mycket av intresse där men jag hittade faktiskt gardiner som jag köpte billigt. Behövde verkligen byta ut de svarta murriga draperi som jag har för sängen och då blev dessa perfekt.


Ljust och fint

I måndags blev det än en gång en sväng förbi skroten där jag lämnade lite saker samt fyndade som vanligt. Ett Play station 1 konsol fint nedpackad i sin kartong. R blev jätteglad. Hittade även två par skor varav ett par var av märket Scholl. De brukar ju kosta en del har jag för mig. Fyndade även en resväska i perfekt skick. Ja, jag tycker verkligen om våran skrot.


Kan snart öppna skoaffär

Självklart har jag passat lilla Ärtan i veckan också. Det känns hårt när M kommer för att hämta henne. Och det är fler som gärna är hundvakt och det kan jag förstå. Jag har i alla fall första tjing och det är jag glad för. Lilla Ärtan är en blandning av Jack russel, Yorkshireterrier och Chihuahua. Hon är den minsta i kullen och den som har den slätaste och finaste pälsen.


Min stora kärlek

Jag hade helt glömt bort att efter tre cellgiftskurer så får jag en vecka ledigt. Det känns jätteskönt och jag slapp gå och ta blodprover denna vecka. Jag har läkarbesök nästa vecka och då får jag nog besked om hur många behandlingar det blir innan jag får "semester". Ser verkligen fram emot att få lite ledigt och kanske bli ytterligare lite piggare. Jag är ju ute ur idet nu men är ju fortfarande väldigt trött. Längtar efter att kunna orka vara lite mer social.

Social var jag i dag då Sosso och Therje kom till mig för att titta på melodifestivalen. Jag hade gjort två pajer, räkpaj och en med blomkål och broccoli. Till det blev det sallad. Fick godkänt av mina vänner och efter maten blev det lite snacks. Denna melodifestival blev ju väldigt spännande och vi trodde och hoppades ju på att Sverige skulle vinna. Nu blev det ju inte så, men vinnarlåten var ganska okej tycker jag. Det blev en mycket trevlig kväll och N som oftast är på sitt rum (om hon inte är borta med vänner) satt med och tittade. R är hos sin pappa denna vecka.


Therje och Sosso


Vi för poäng


Röstningen var verkligen spännande


Therje provar min nya peruk och blev 10 år yngre

Det har ju blivit lite hipp som happ med mamma och pappaveckorna då N har haft sin vän från Italien här. N bodde ju hos henne och hennes familj när hon var i Italien och när hon (minns ej hennes namn) kom hit till Sverige bodde de hos N´s pappa ute i Skokloster. Jag fick i alla fall träffa henne då vi fikade hos M och M. Jättego och trevlig tjej som N kommer att fortsätta att hålla kontakt med och säkerligen fara och hälsa på igen.


Ballerinakex blev hennes favorit


Min berömda Silviakaka

Bilen har äntligen fått sommardäck! Jag brukar åka till samma ställe i Bro, dryga milen hemmifrån, varje gång jag ska byta däck eftersom de är billigast. Nu fick jag en reklamlapp från en verkstad här i Bålsta som var lika billiga så jag ringde dit och bokade tid. Killen som tog emot mig sa att jag var nog ute i senaste laget för däckbytet. Berättade då att jag var cancersjuk och att jag inte hade orkat fixa det tidigare. Han berättade då om sin moster som fått behandling för sin cancer i Tyskland och blivit frisk. Jag sa att för min del är det nog kört ändå och jag har ändå inte de pengar det skulle kosta. När bytet var klart och jag sträckte fram pengarna så sa han -nä, spar pengarna du, jag bjuder på detta. Vilken kille va? Han lär nog inte läsa min blogg, men tusen tack för det!

Nu är klockan halv fyra och jag MÅSTE i säng.

God natt