Man känner verkligen att man lever när man är sjuk. När allt snurrar och kroppen värker så mycket att man tror den sitter fast i underlaget när man reser sig. När munnen är en sådan öken att drömmen vore att halsa ett stort kallt glas vatten men allt du får ner är några ljumma klunkar från badrumskranen. När febern stiger snabbt i kroppen och du fryser så mycket att varje rörelse får sängen att skaka och tanken på att bada isvak vore skönare. När sedan febern sjunker och allt du tar i blir blött. När dessa salta droppar når ögonen, svider, rinner vidare ner i örat, fullkomligt svämmar över, värmen, säkert mätbart, pyser ur varje por och du tänker, snart, snart är vintern här. När man är 110% säker på att hjärnan, detta STORA underbara organ, kommer att tränga ut på vänstra sidan av skallen om du rör huvudet det allra minsta för för fort. Ja, då känner man att man lever. Man behöver ju inte leva så förbaskat mycket bara!

Jag är nu lite "mer människa" i dag. Febern har inte gett med sig helt men är helt klart mer hanterbar i dag. Jag är ute på andra sidan i alla fall. Jag tog mig till centrum och lånade om en bok jag läser nu, gick förbi kommunen med min månatliga ansökan, och gick sedan till Källan för en fika. Det var bara Yvonne och Simon där så vi snackade lite och kollade på tv, mannen som pratar med hundar. Jag vet att det är mycket som man aldrig får se, men han lyckas ju få ut budskapet att man måste behandla en hund som en hund och inte lägga på dom mänskliga drag och känslor. Han pratar som en hund pratar och det blir lite av en aha-upplevelse för många. Barnens pappa vill ha en tax att jaga med. Han köper den, betalar mat och försäkringar och veterinär och alla andra kostnader om jag bara tar hand om den. Och han bara har den när det är jakt. Min mamma födde framgångsrikt upp taxar så jag är uppvuxen med hundar och just tax är min favorit. Det är mycket hund i liten förpackning. Det skulle vara helt underbart att ha hund igen men när man är ensam om ansvaret och mår som jag har mått i helgen är det inte så kul att vara hundägare. Då är man ganska nöjd med två katter som bara behöver mat. Och en ren potta då.  

Det blev inte någon riktig mat i dag heller så nu har jag börjat knapra på ostbågarna och har lyckats få i mig halva colan. Jag kan inte förstå hur många kan leva på denna diet. Jag har slutat att ha ångest över det jag äter, eller har väl inte haft någon ångest alls igentligen, men man har ju fått lära sig hur man ska äta. MYCKET spannmål, grönsker, frukt och fettfri yoghurt (med en massa socker)Lättlättilätta osv. Ät lite fett, fläsk, smör, ägg cream fraiche, skär bort fettet på kött osv. Sen börjar man läsa på om kosten och varför kostråden ser ut som dom gör. Och vad åt vi för fem tusen år sedan i norden? 6-8 smörgåsar med industriprocessat lättmargarin med mager skinka och lite paprika? Vi började odla spannmål för ca 5000 år sedan. Resten av det vi åt bestod av de bytesdjur vi kunde fånga, och självklart åt vi de feta på djuren. Vi samlade ägg när det var säsong. Vi ät våra sparade, torkade nötter och bär. Säkert en hel det rötter. Fruker, inte de hårt framodlade, vitaminfattiga sorter som finns i dag utan små näringstäta frukter.  Fisk är utmärkt föda för människor och det åt vi av vid tillgång. Även musslor och andra vattendjur. Vi är anpassade att jaga i vatten.  Så vad åt vi av detta för 10.000 år sedan? Kemikaliespäckat margarin med rester av kemikalier kvar VS kärnat smör? Rökt kött typ bacon, tjälaknul, lever, grillad kycklig VS Pan pizza extra allt? Jag tror vi måste börja ta ansvar över vår kost och jag ska berätta mer om hur du kan ta tillbaka det ansvaret. Det består i att vända upp och ner på alla kostrekommendationer och allt du lärt dig. Det är inte fettet som gör dig fet, det är kolhydraterna. Vi har ätit mättat fett sen urminnes tider och vissa delar av kroppen byggs av mättat fett. Hur kan det då vara farligt? Det är dessa kemikaliestinna margarinerna som ställer till det i kroppen och gör att nivåerna av olika fetter blir fel i kroppen och det orsakar inflammationer med hjärt och kärlproblem som följd. Jag skulle kunna sitta här hela natten och skriva men jag är så trött att ögonen snart ramlar ihop. Vill ni fråga något så gör gärna det. Är du mer nyfken googla på LCHF.  Besök gärna kolhydrater i fokus eller kostdoktorn Det finns en massa bra böcker att läsa och jag ska göra en lista någon dag.

Jag ska klippa mig i morgon och måste åka strax efter ett så nu är det bums i säng.

En mycket piggare och gladare Annelie önskar härmed

God natt