Jag hade satt larmet på 11.00 i dag men jag hade varit vaken ett par timmar när det ringde. Jag hade tänkt åka till badhuset i dag men jag orkade inte det. Jag känner mig bara trött, trött och åter trött. Pratade med Sosso i dag och hon undrade om jag skulle med till stan och pridefestivalen. Jag vill ju se tåget på lördag och jag känner att jag måste spara på energin tills dess. Måste lägga mig tidigare på fredag och kanske ta en extra sömntablett så jag får sova ordentligt. Tycker annars det är skönt att jag minskat så mycket på sömnmedicinen och jag vill inte ta extra i onödan. Så jag har bara varit hemma idag. Jag gjorde några kuvert till i dag.

Snygga kuvert

Lyckas man anpassa mallen efter mönstret kan det bli riktigt fint

Jag ska prova att göra små kuvert i morgon. Jag har fina fyrkantiga kuvert som nog blir bra att göra av tapeterna. Är kuverten för små kanske pappret blir för tjockt. Det är bara att prova och se. Ev. resultat kommer i morgon.

Jag har nu börjat känna av biverkningarna av den nya medicinen, Femar. Är fruktansvärt stel när jag vaknar och har så pass ont att jag valde att ta en extra morfintablett nu på kvällen. Dom är ju långtidsverkande och förhoppningsvis funkar det, så jag inte har så ont utan bara är stel i morgon när jag vaknar. Stelheten blir ju bättre när jag rört på mig en stund. Dock bir jag stel när jag sitter i soffan och ibland får jag ta sats för att komma på fötter.

Jag gjorde det lätt för mig när jag tillagade kycklingen i dag. Jag brukar skära kycklingen i bitar och häller sen ner dom i kokande vatten en kort stund innan jag steker dom. Det gör att kycklingen blir otroligt mör och man slipper den hårda stekytan. Sedan gjorde jag en currysås med mycket grädde i som jag hällde över kycklingen. Lade sedan i broccolibuketter och pyttelite nudlar som fick koka med. Det blev jättegott så det blir nog samma middag i morgon. Jag gjorde också en sockerkaka med kardemumma i dag och fikade med en kopp te. Jag har nu letat fram ett bra (hoppas jag) recept på glass och det tänkte jag testa i morgon.

Det kan tyckas att jag har all tid i världen och det har jag väl egentligen. Dock uppfattar jag det inte så för det är ofta jag inte hinner med att göra vissa saker. Jag kan planera att göra vissa saker men så räcker inte tiden till ändå. En sak kan väl göra sitt och det är att allt tar så lång tid att göra. När hemtjänsten kommer med en blå Ikea-säck med tvätt kan det ta flera dagar innan jag fått in tvätten där den ska vara. Många saker är helt enkelt för tunga att göra och måste delas upp i små etapper. Jag orkar till exempel inte med att dammsuga hela vardagsrummet i ett svep utan måste vila minst ett par gånger annars går ryggen av. Känns det som i alla fall. Och när jag måste göra något jobbigt som inte går att dela upp rinner svetten och jag blir helt slut efteråt. Jag saknar så den tiden då jag hade fullt upp för då hann jag med hur mycket som helst. Jobbade heltid, tränade på gymet, gick långpromenader och hade olika projekt på gång. Jag höll på att måla N´s rum när jag blev sjuk för fyra år sedan och fortfarande är bara halva rummet målat. Måste nog köpa ny färg för den lär väl ha torkat ihop. Jag trivs dock i mitt eget sällskap och det är jag glad för. Det är helt okej att inte komma utanför dörren på en vecka om det kniper. Jag är social och tycker om att träffa vänner men behöver ibland bara vara själv. Tiden lever som sagt sitt eget liv och det är än en gång tid att krypa till kojs. Den här dagen gick också för fort men det blir till att ta nya tag i morgon.

God natt