Dagen startade sent i dag också. Jag hade ställt klockan men snoozade ett bra tag ända tills jag stängde av larmet helt. Jag har under nästan 10 år tagit sömnmedicin och har ändå sovit dåligt vissa perioder. Imovane som är en insomningstablett har jag sista åren tagit 2 st till natten och vanlig dos är ½ till 1 tablett. Propavan har jag alltid tagit 2 st av och vanlig dos är 1-2 st. Nu har jag helt slutat med Propavanen och Imovanen har jag minskat till 1 st. Mitt mål har hela tiden varit att sluta helt med sömnmedicin men det är inte så lätt när man ätit den så länge. Jag har bett om hjälp men allt läkarna säger är: det är bara att minska, eller: det är bara att sluta ta dom. Någon gång lär du ju somna. Men när man inte sovit på ett par nätter är man inte så kaxig och ger upp och tar medicinen ändå. Att jag nu på så kort tid har kunnat minska så mycket på medicinen känns jättebra. Bara jag somnar så brukar jag sova. Det händer att jag vaknar till ibland men brukar faktiskt somna om. Det har dock blivit så att jag lägger mig ganska sent, men jag tror det beror på att det är först fram på kvällen när det inte är lika varmt längre som jag orkar med att göra något. Anstränger jag mig för mycket i värmen så rinner svetten så mycket att det ser ut som jag nyss klivit ur duschen och tröjan blir blöt. Och det känns ju inte så frächt. Det blir jobbigt för huden också, speciellt i ansiktet, när man torkar sig hela tiden. Det svider och då måste jag smörja in huden. 

Vi hade bestämt att vi skulle äta tårta i dag eftersom det inte blev någon på M och N´s födelsedagar. Jag köpte faktiskt tårbottnar och färdigkavlad marsipan. Fyllde tårtan med vaniljkräm och chokladpudding och det blev gott.

Jag fick aldrig tag i M så han blev utan tårta. Ringde mina vänner Sosso och Lotta. Sosso kunde inte komma men Lotta kom över och fikade. Hon skällde på mig för att jag inte har hört av mig och jag skämdes lite men förklarade hur trött jag varit.  Hon tycker också att värmen är jobbig och förstod mig. Hon liksom jag tycker om det här med scrapbooking och jag visade henne katalogen från Slöjd-Detaljer och hon blev också sugen på en del saker. Vi ska åka till butiken i Enköping snart. Jag har hittat den där stansmasknen, Cuttlebugen, till ett riktigt bra pris på nätet men dom var slut i lagret så jag ska ringa dom i morgon och höra när dom får in den igen. Butiken i Enköping tar 1.289:- för den och nätbutiken tar 779:- + frakt ca. 100:-, vilken hamnar på ca. 900:-. Det blir ju mycket billigare. Hoppas den snart finns inne igen. Håll tummarna är ni snälla!

Jag har fyndat på Tradera igen. Ett par snygga skor/kängor till N som blir lagom att använda till hösten. Dom var använda en gång bara och såg helt nya ut.

30:- som hittat!

Jag har också fyndat en helt ny och oanvänd klänning till N för 1:- som jag ska hämta i morgon, så då blir det en bild på den. Jag har även fyndat en fungerande tv för 15:-. Tv:n som jag har nu lever verkligen på övertid så det känns skönt att ha en tv i reserv när den slutar att fungera. Den är inte så stor men bättre än ingenting. Då hinner jag leta efter en ny tv utan panik.

Fick till och med en kontroll med

Mina ordspråk och bra ord börjar ta slut så dela gärna med dig om du har något roligt eller klokt ordspråk. Det som jag tycker allra mest om är:

Ingenting är omöjligt. Det omöjliga tar bara lite längre tid.

Och så tycker jag det mesta är. Inte hel omöjligt alltså. Det finns alltid en lösning på saker och ting även om man inte tror det. Och finns det ingen lösning så får man kanske ändra sin egen inställning och acceptera saker och ting som dom är. Och minst av allt så ska man aldrig ge upp. Man ska aldrig ge upp något man tror på. Och man ska inte ge upp livet. Jag kanske inte lever nästa sommar så nu gäller det att hitta njutning varje dag.

Nu måste jag verkligen gå till sängs och jag avslutar i dag med essa ord:

Så länge du är övertygad om att det du gör har en mening, kan du ta dig igenom både rädsla och utmattning och ta nästa steg.

God natt