Egentligen orkar jag inte skriva något i dag men vill bara berätta vad som hänt. R har haft ont i sin axel i drygt två veckor nu och det har bara blivit värre och värre. Han fick ju smärtstillande/antiinflammatorisk medicin när han stukade sin fot så ordentligt för ett tag sedan. Han hade sådan medicin kvar och provade att ta den. Det har inte hjälpt mycket utan han har legat sömnlös flera nätter då han haft så ont. Han har då tagit, utan min vetskap naturligtvis, av mina morfintabletter. Han var så knäckt över att inte få sova ordentligt att detta blev hans beslut. Dels tog han för många, dels blev inte blandningen med hans egna mediciner något bra. Detta kunde ha slutat riktigt illa och jag har nu köpt en låsbar kassalåda till mina mediciner.

 

Nu är mina mediciner inlåsta

Det var ju inte meningen att det skulle sluta så här och han mår dåligt över vad han ställt till med. Jag tror inte att han förstod hur mycket han stoppade i sig. Jag tar ju en massa tabletter men det märks ju inte på mig mer än att jag blir trött. Han hade inte räknat med hur han skulle reagera. Men han har nu på ett skrämmande sätt lärt sig att inte ta andras medicin. Han förstår nu varför läkaren måste ordinera den medicin man ska äta. Han har på grund av att han legat stilla fått blåsor på fötter och rumpa. Blodet har inte kunnat cirkulera ordentligt och det är så liggsår uppstår. Blåsorna gör ont och han kan inte gå utan kryckor. Skor kan han inte använda utan det blir till att vara hemma och ta det lugnt nu och bli ompysslad av mig. Det är lov nästa vecka så skolan behöver han inte tänka på. Jag har, trots att jag vet bättre, gett bort värkmedicin till en kompis förut. Dock inte morfin eller något så starkt. Det kommer jag ALDRIG göra igen. Det är verkligen mycket farligare än vad man tror. Ibland blir ens erfarenheter dyrköpta. Han mår i alla fall trots omständigheterna bra. Tack och lov. Jag måste ge en eloge till personalen på sjukhuset som tog väl hand om honom på ett mycket proffsigt sätt. Han kollades hela tiden med prover plus att han var uppkopplad till en monitor som kollar puls, andning, blodtryck och syresättning av blodet. Det kändes tryggt på intensiven. Tusen tack för hjälpen! Jag har sjukt dåligt samvete att jag förvarat medicinen så att han kunde få tag i den. Men det är nu åtgärdat så gott det nu går. Jag tror visserligen inte att han skulle göra om samma sak igen, men nu blir det i alla fall svårare.

Jag har inte hunnit ta kontakt med tidningarna än men dom letar tydligen nyheter själva och jag hittade detta i dag.

Fortsättning följer

Jag försökte ringa kvinnan som skrivit artikeln men hamnade i en röstbrevlåda där jag lämnade mitt namn och nummer. Hoppas att hon ringer upp annars ringer jag henne på måndag igen. Helgen blir lugn med mys och prat och förhoppningsvis lite god mat när R fått aptiten tillbaka.

Tusen tack för er omtanke. Detta dygn har verkligen varit hemsk och jag har mått skitdåligt. Oron har hållit mig igång och nu när jag kan koppla av känner jag hur trött jag är. En proteinshake, en chokladbit och lite te är vad jag ätit senaste dygnet. Men helgen blir som sagt lugn. Jag har nu lärt mig en läxa och jag hoppas att ni som delat med er av er medicin tänker om och låter bli det. Ingen smärta är värd att riskera att råka ut för något sådant här.

God natt