Jag gjorde det. Igen. Somnade i soffan. Och vaknade 05.40.  Jag funderar allvarligt på att kontakta Guinness rekordbok. För vem tusan somnar när hon sitter och äter? Förutom jag då. Jag minns så tydligt från i går att jag, efter att ha ätit upp mina pepparkakor, bredde två skorpor med smör. Behövde något mer i magen efter min torftiga dag. Jag lyckades tydligen få i mig den första. Och jag minns smaken. Jag minns så tydligt att jag åt den skorpan. Hittade en halv skorpa på vardagsrumsmattan i morse. Självklart med smörsidan nedåt. Något annat vore väl inte möjligt. Jag var trött i går. Jättetrött. Men hur tusan kan man somna när man sitter och äter?

Mina, efter gårdagens skrivande, onda muskler värkte som tusan. Men vad kan man vänta sig när man suttit rakt upp och ner i soffan och sovit flera timmar. Det blev ett toabesök och sedan förflyttning till sängen. Där tvärslocknade jag och sov ända till klockan elva då telefonen ringde. Jag lät nog som efter en bättre fest när jag svarade. Och självklart var det handläggaren från Soc. Han hade ju lovat mig pengar till den 25:e men hade alltså inte ens tittat på min ansökan förrän i dag. Han undrade över N´s glasögon. Var det de billigaste vi köpt? Han ville få godkänt från mig för att ringa glasögonaffären och fråga. Vad kul! Då vet de på glasögonaffären också att vi lever på Soc. Och det var bland de billigaste som N köpte. Men det är sådant man måste stå ut med när man behöver hjälp. Än har de inte kommit på något oanmält hembesök. Men när de kommer blir jag inte förvånad. Kanske har jag en platt-tv? Kanske hittar de oxfilé i kylen? Han lovade att göra en snabbinsättning av pengarna i dag. Men pengarna har nu, än i kväll, lyst med sin frånvaro. Det kanske är så att jag inte får några pengar alls. För kanske hittade han på någon annan inkomst sådär i sista stund. Och att det händer på en fredag då jag inte kan ringa dagen efter är väl också som det brukar vara. De vill väl att jag ska ha helgen på mig för att lugna ner mig. Och så är det väl. Jag har ju fått min sjukpenning så jag sitter ju inte på pottan direkt.

På eftermiddagen kom Stefan, barnens pappa, och hämtade mig så jag kunde åka och lösa ut bilen. Jösses vad sur den var! Trodde först inte att jag skulle få igång den. Men efter lite övertalning gick den igång. Jag körde före Stefan till centrum för att handla lite. Och kom sedan helskinnad hem. Så nu står min ”lilla gula” på parkeringsplatsen. Jag ska försöka ge den lite kärlek eftersom den lider brist på det enligt verkstadskillen. Men det får vänta.

Jag insåg när jag tittade i diskmaskinen i dag att jag inte ätit mycket senaste dagarna. Tekoppar och skedar efter att ha ätit yoghurt är allt som står där. Och ny yoghurt blev det till middag i dag. Mår fortfarande lite tjyvens i magen.

 

Ekoooo

Kvällen har som vanligt tillbringats halvsovandes i soffan. Jag har hittat en blogg som verkar intressant. Ska läsa ikapp lite eftersom jag ligger på oktober 2007 bara.

Det känns som om jag bara lovar och lovar. Att jag ska lägga mig innan jag somnar. Men jag fixar inte en natt till i soffan, så jag gör ett nytt försök nu och säger:

God natt