I dag klev jag upp redan vid halv åtta. Sov lite mindre bra i går natt men fortfarande helt okej. R åker ju till Ungern på söndag så jag for till centrum för att ordna med påtankning av ett kontantkort som han tar med sig. Det blev Comviq Amigos då det skulle bli billigast. Funderade först på om han skulle fixa ett kontantkort i Ungern, men jag har ingen koll på hur mycket det skulle kosta. Jag var också förbi Lindex och köpte de tre "buffar" som fanns kvar. Ringde i morse innan de hade öppnat och bad att de skulle lägga undan dem. Nu har jag alltså sju stycken buffar och de kostade mig totalt 35:-. Ordinarie pris för en var 60:-. Så skönt att bara kunna byta när de blivit genomblöta av svett och inte ha någon panik med att tvätta dem.

Det blev kycklinggryta med ris till fredagsmiddagen på Källan. Det var Janek som lagade maten och det var jättelänge sedan jag åt något så gott. Jag la upp en redig portion och i vanliga fall hade jag aldrig orkat äta upp så mycket. Jag satt fortfarande och åt när de andra var klara. Men skam den som ger sig, jag fick i mig allt. Som vanligt tittade vi på film efter maten. Eller de andra gjorde det. Jag somnade inte helt, men ögonen gick inte att hålla öppna. Det var en Italiensk film och jag har lite svårt för det språket, så det gjorde inte så mycket att jag missade filmen.

Väl hemma var det bara katterna som mötte mig. R for med kompisar på fest och N, som nu blivit myndig, gick med en kompis till lokala krogen för att ta en cider. Det märks så väl att ungarna blivit äldre. M ska ju bli pappa och N och R är inte hemma på kvällarna på samma sätt som förut. Men det är ju så det ska vara. Det dröjer säkert inte länge till förrän de flyttat hemifrån. Sen hänger det ju på att de får jobb och lägenhet förstås. Men det kommer nog kännas tomt i början när de flyttat. Då får jag vara barnvakt till M och M´s barn istället.

I morgon ska jag vara hundvakt åt lilla Ärtan. Längtar mycket efter henne. Har köpt några nya leksaker som jag hoppas hon gillar. Kanske tar mig en promenad med henne till någon kompis om det är fint väder. Ska börja rensa lite i garderoberna i R´s rum också, för kors i taket, nu är kartongerna med julsaker äntligen uppburna på vinden. Jag har ju varit piggare nu när jag sovit bättre och då har jag gjort mer saker hemma. Fast det straffar sig, för jag har jävligt ont i ryggen. Knäpp som jag är gillar jag ju att städa och fixa, men jag ska försöka att ta det lugnt och bara göra lite i taget. När R´s rum är rensat ska jag sätta upp en lapp om hans loftsäng. Den som kommer och monterar ner den får sängen gratis. Sen ska han få en vanlig resårmadrass med ben på, så han och hans kompisar kan sitta där och titta på tv eller vad de nu gör. 

Här i Bålsta har det varit extremt varmt i dag och svetten har verkligen runnit om mig. Vad har ni för väder som bor norr eller söder över? Och har ni några bra tips på hur man står ut i värmen? Nu känns det som om jag bara klagar på värmen, men jag tycker det är lite för varmt. Samtidigt är det ju bara en sommarmånad kvar innan hösten kommer. Det är väl lite typiskt svenskt, aldrig är det lagom. Nä, nu är det knoppingtime så jag avslutar här.

God natt