R väckte mig vid sextiden i morse med att ropa: mamma, kolla det snöar! Han kan vara lite lurig av sig, men han brukar inte väcka mig sig så tidigt om det inte är något. Och mycket riktigt, det snöade för fullt. Vad gör man då som bloggare? Hämtar kameran och fotar såklart.

En hel månad för tidig

Jag hade inte något speciellt inbokat på dagen i dag så jag tog det lugnt och lyckades äntligen läsa ut boken jag höll på med. Det var ju en bok med kort lånetid och den skulle ha varit tillbaka i måndags så det blev lite böter för den. Men nu är den återlämnad och jag ska börja på en ny bok. Jag har ju lånat boken om socialtjänstlagarna och har även läst om dom på nätet. Nu har jag hittat en dom om att extra tillägg till studiebidrag inte ska räknas som inkomst om barnet bor hemma. Här är ett utdrag: I yttrande tillstyrkte Socialstyrelsen bifall till överklagandet och anförde följande.

 Extra studiebidraget räknas inte som inkomst när den studerande bor i föräldrahemmet eftersom det är avsett som ett stöd till de inkomstsvagaste hushållen (RÅ 1990 ref. 7). Situationen är dock annorlunda när den studerande bor utanför föräldrahemmet, ensam eller som i detta fall sammanboende med en annan studerande. Då är endast den egna ekonomin av intresse. Jämförelsen bör i sådana fall, enligt Socialstyrelsens mening, göras med andra ungdomar i eget boende både studerande och t.ex. arbetslösa. Räknas inte det extra studiebidraget som inkomst så får en person med sådant bidrag 825 kr per månad att disponera utöver norm.

Detta bidrag hoppas jag att jag kan söka så det blir ytterligare kontakt med CSN på måndag. Jag har också fått besked om att jag nu fått en ny handläggare och jag skall inom snar tid få en besökstid till honom och jag hoppas det blir bra. Värre kan det väl inte bli i alla fall. Min klagan till kommunen har jag inte fått svar på men det hoppas jag kommer under nästa vecka. 

Nu är det dock helg så jag ska försöka koppla bort detta då jag ändå inget kan göra förrän på måndag. Jag ska försöka komma i säng i tid nu i kväll eftersom det blir MÄSSA i morgon. Och tack vare er läsare har jag så jag kan både fika och köpa med mig saker hem. Det kommer att bli helgens grej och lördag kväll och hela söndagen är bara att räkna bort för min del. Kanske måndag också om det vill sig. Måndag blir ändå en telefondag så det är inte hela världen.

Kvällen i dag tillbringade jag på Källan där det blev te och scones till idol. Jag tog bilen då jag var tvungen att handla både mjölk, grädde och fil. Ketchup och olja och lite till blev det också. Tungt som tusan blev det och jag hade aldrig orkat släpa hem det utan bilen. Jag ska ringa kommunen på måndag och höra mig för om färdtjänst. Det blir ju resultatet om jag inte kan ha kvar bilen. Tokigt egentligen för jag antar att det blir mycket dyrare än om jag har möjlighet att ha bilen kvar. Med bilen får jag ju även en större frihet att kunna åka när jag själv vill och att kunna besöka vänner som bor en bit bort. Fast det är nog att begära för mycket. R ringde nu i kväll och ville bli hämtad några mil hemifrån. Nu har jag varken vinterdäck eller en godkänd bil så det var bara att glömma. Nu löste det sig ändå, men jag sa att så här blir det nog i framtiden. Jag kommer inte att kunna åka och hämta barnen om något händer. Nu hämtar jag dom inte så ofta men ibland när det är mammavecka har dom mycket att släpa på och då hämtar jag dom gärna vid bussen. R har ju en förmåga att göra sig illa också och det har blivit några resor till sjukhuset. Sist det blev sjukhusbesök var bara tre dagar efter min sista cellgiftskur och jag var lagom mör när vi kom hem vid fyratiden på morgonen. Hans pappa var då på middag med jobbet och hade druckit så han kunde inte ta över och köra tyvärr. Han reser en del med jobbet och tillbringar tid på Gotland med sin nya fru och då är han tyvärr inte tillgänglig. Annars ställer han upp jättebra och är en utmärkt pappa.

Jag glömde att visa vad jag fick i brevlådan i går. Jag har ansökt om medlemskap i Coloramas klubb och fick en check på 100:-. Den kommer väl till pass då dom har en del tillbehör till scrapbooking. Det blir ett besök där nästa vecka tror jag.

100:- räcker till mycket

Nu är det hög tid att krypa i säng så jag inte missar att kliva upp i morgon. Det vore grymt om jag skulle försova mig då.

God natt

Jag håller på att exprimenterar med texten för att slippa den konstiga mening som blir när jag skriver i word om ni undrar varför det kanske ser konstigt ut.