Jag blev nästan lite glad när jag vaknade i morse och himlen var grå. Fast inte blev det mycket svalare ändå. Det blev ytteligare en dag på soffan fast i dag har jag faktiskt läst en hel bok. Jag harju redan två påbörjade böcker men den här var lite mer faktabetonad. Billig mat - en dyr affär hette boken och den handlar om hur de som jobbar inom livsmedelsindustrin blir förlorare när maten ska bli billigare och billigare. De förlorar sina jobb eller får mycket sämre arbetstider och villkor. Även vi som köper maten blir förlorare då tillverkarna stoppar i mer socker och annat skit i maten. Och om vi fortsätter att köpa mat av dålig kvalitet så kommer det fortsättas att tillverkas mat med dålig kvalitet. Har man dåligt med pengar är det nog lätt att man köper "billig" mat men jag tror man får betala det med högre sjuklighet när man blir äldre. Jag försöker att lära barnen om olika tillsatser och vad protein, fett och kolhydrater är och vad dom gör med kroppen. Jag har fått äldsta sonen att sluta köpa någon allkrydda som innehåller glutamat. Glutamat är nog det jag helst undviker när det gäller tillsatser. Jag har en lista med alla E-nummer i plånboken och kan då kolla om en varas E-nummer bör undvikas eller om det är ganska harmlöst.

Detta blev en rejäl laddning med korvstroganoff

Jag piggade på mig lite på eftermiddagen så jag for till Ica och handlade lite för att baka. Jag har hittat ett recept på Bounty som jag ska prova. I dag blev det en sockerkaka med kardemumma. Mycket gott!

Inget strösocker. Inget vetemjöl. Inte många kolhydrater.

Den blev jättegod kan jag säga. Den här gången tog jag 1 dl istället för 1½ dl sukrin och 1 dl Bake Pro istället för 0,75 dl och det blev perfekt. Total blev det ca 15 gram kolhydrater i hela kakan. Med denna kaka kan man fika varje dag utan dåligt samvete. Måste mala lite mer mandel i morgon så jag har till nästa bak. Hittade också ett recept på negerbollar (ja, jag kommer alltid kalla det för negerbollar) som jag ska prova också.

I dag fick katterna spel efter att ha sovit dom senaste dagarna. Dom for runt som skottspolar och naturligtvis upp på min säng. Fick en bild på Maja när hon tittade fram.

En riktig buskatt

Nu är det dags att borsta tänderna och gå till sängs. Jag avslutar i dag med dessa ord:

Det är bättre att lära sig något gott av den sämste

än att lära sig något dåligt av den bäste

God natt