R kom hem med kinderna röda som jordgubbar i dag. Han hade somnat i solen! N kom också hem på eftermiddagen och vi käkade hamburgare med bröd här hemma. M messade nerifrån Roskilde och talade om att livet kändes rätt okey. Jag tog bilen en sväng till centrum och handlade lite. Behövde också växel för att kunna betala en Tradeaauktion jag vunnit här i Bålsta. Eller Skokloster igentligen men hon skulle förbi Bålsta idag. Hon dök dock inte upp men får ringa henne i morgon. Mina auktioner på Tradera har hittils genererat hela 1.012:-. Och ja, kaninburen blev såld! Nu blir det lite bättre plats på vinden. Men bara lite. Jösses, ni skulle bara se hur fullt jag har det på vinden. Det går inte att kliva in i förrådet utan att ta ut en massa saker. Dessa pengar tänkte jag skulle bli födelsedagspresent till M och N som fyller år 12:e respektive 15:e juli. Hoppas inte sos läser min blogg för då skulle jag få på moppo! Inkomst som inkomst anser dom, och jag skulle vara tvungen att redovisa det som inkomst. Till och med om du får pengar från en fond måste du ta upp det. Jag fick från en cancerfond 5.000:- för att jag skulle kunna köpa mig den dator jag har i dag. Utan dom pengarna skulle jag nog inte ha någon dator i dag. Det är tufft att leva på existensminimum och då har man definitivt inte råd att köpa en dator. Jag har inte så stora krav utan köper gärna begagnat men ungarna vill ju ha saker. Dom är dock väldigt förstående och dom har en pappa som tjänar bättre än mig som köper de dyraste sakerna.

Jag har inte gjort mycket annat i dag än hängt vid datorn. Känner mig lite febrig och mycket riktigt: 38,3 grader. Det är ganska jobbigt att ha feber när det är så varmt ute. Och Alvedon och sånt hjälper inte mot febern. Det beror förmodligen på min TWAR-infektion men det får jag berätta om en annan dag.

Kvällens dos

Jag har nu "kommit ut ur garderoben" och berättat att jag börjat blogga. Var in på facebook och skrev några rader och det blev så att min bästis sen barndomen kom att skriva den andra kommentaren på min blogg. Fast hade inte Anna skrivit den första hade jag ju inget sagt. Så tack Anna för din kommentar! Och det känns bra att kunna dela med sig om hur jag mår här, så kan vi ju prata om roligare saker när vi väl pratar. Sen vill jag väl visa att det trots obotlig cancer, taskig ekonomi och andra svårigheter går att leva ett bra liv. Visst, jag skulle hellre köra omkring frisk i Merca än sjuk i en skruttig Nissan Micra. Fast vet ni vad? Jag får in en hel 28-tums cykel och kan stänga bakluckan! Visserligen gick förra sommarens fondpengar (majblommefonden) åt till att byta bromsskivor som jag fick nedslag på i besiktningen, men den rullar och rullar. Vi skulle ha gått på Gröna Lund men så blev det inte. För mig är bilen så himla viktig då jag inte orkar gå längre sträckor eller bära hem tunga saker. Så ett stort TACK till alla er som köper majblommor eller skänker pengar till olika fonder. Pengarna kommer väl till pass och gör stor nytta.

Nu är helgen slut och det är vardag i morgon. Det kan tyckas slappt att vara sjukskriven och inte ha några tider att passa men jag sulle gärna byta och gå och jobba. Saknar det enormt. Kanske, kanske mår jag så bra i framtiden att jag kan ha någon form av praktik. Jag kommer ju för resten av mitt liv få ta cellgifter och då blir jag ju borta ett halvår i taget. Det skulle ju inte funka med ett vanligt jobb. Drömmar måste man ju ha.

Hilda och Maja, mitt sällskap i sängen i morse

 

Nu ska jag försöka väcka R som ligger och sover i soffan så att jag kan fälla ner sängen. Han är lite kul för han har vaknat till några gången under kvällen och bara pratat goja. Han är riktigt duktig på att prata i sömnen.

Jag avslutar med detta:

Det är ganska lätt att beräkna sina utgifter.

Man tar bara inkomsterna och lägger på 10%.

 

God natt!