När jag skrivit klart gårdagens inlägg och var på väg att lägga mig vände sig magen ut och in igen. Måste säga att det är lite intressant att se vad som händer med maten när den varit i magen en stund. Det är dock inte så skönt för halsen när man precis tagit mediciner som har löst upp sig men inte hunnit försvinna från magen. Det sved ordentligt i halsen och illamåendet, som brukar lägga sig när magen är tom, höll i sig länge. Kunde inte gå och lägga mig förrän halv fyra i morse. Så att kliva upp i morse var lika segt som i går. Det var nära att taxin krockade med en annan bil i dag. På väg till Akademiska kör man över en liten smal bro. Taxichauffören saktade ner ordentligt men helt plötsligt svänger en kvinna ut sin bil rakt på vägen. Chauffören tvärbromsade och lyckades stanna bara några centimeter ifrån den andra bilen. I den bilen satt en kvinna och pratade i telefonen. Helt galet! Hoppas hon slutar prata i telefon när hon kör och håller sin uppmärksamhet på vägen i fortsättningen.

Väl framme på sjukhuset fick jag en trolig förklaring till att jag spyr titt som tätt. Cancern har nu spridit sig till levern. Anade nog att det var så men hoppades ju på att den höll sig till skelettet bara. Cancermarkörerna har rusat i väg från låga 40-50 till över 500. Det är dock vanligt när man startar om med samma cellgift efter ett uppehåll. Leverproverna var dock bra och ingen förstoring av levern kunde kännas. Det får väl ses som positivt i alla fall. Jag ska få en till kur med detta cellgift och sedan tas nya prover för att se hur jag svarat. Fungerar det inte får jag prova ett annat cellgift. Kommer också att få läkarbesök inför varje kur nu och inte efter två-tre behandlingar som förut. Det känns som en smäll på käften och jag fick ångest över att behöva berätta detta för barnen. Nu vet dom hur läget är men dom är ju inte speciellt glada. Jag frågade läkaren om mina prognoser men svaret blev detsamma som förut. Vissa lever 5-10 år efter ett återfall. Jag vet ju inte hur det blir för mig och det kan ingen svara på. Det hade ju varit bra om cancern höll sig till skelettet bara. När levern blir angripen så fungerar den ju sämre. Och den renar ju kroppen från gifter så den behöver ju fungera bra för att kunna ta hand om alla mediciner jag äter. Vad jag förstod satt metastasen på sidan av levern och inte mitt i. Jag vet inte om det blir aktuellt med operation men levern är det enda organ man kan ta bort hälften av och så växer den tillbaka igen.

Jag fick några nya recept och gick till apoteket för att hämta ut dom innan jag åkte hem. Jag har ju precis börjat på en ny period på högkostnadskortet och sökte en ny kredit för allt skulle gå på dryga 600:-. Då jag har betalningsanmärkningar fick jag inte handla på kredit så jag kunde inte lösa ut alla mediciner. Ringde till soc. och fick tag i inte mindre än den berömda Lena Folkesson. Bad att få en rekvisition så jag kan hämta ut resten av medicinerna. Och det fixade hon utan knot, så jag får gå till apoteket här hemma i morgon. Väl hemma blev det sängen och sova några timmar. Har vänt ordentligt på dygnet nu men hoppas att det ordnar sig snart. R fixade middag i dag. Pasta och bacon och det smakade jättegott och ligger fortfarande kvar i magen. Fick nya illamåendemediciner i dag då de jag tagit på sista tiden gör att magen lätt blir tvärförstoppad. Hoppas bara att dom fungerar lika bra.

Nu ska jag strax gå och lägga mig. Är helt slut i huvudet efter dagens besked. Det blir till att ta nya tag i morgon. Är bättre från influensan men är fortfarande väldigt trött. Så det blir en lugn helg. Tack också för alla hållna tummar. Även om det inte hjälpte denna gång är stödet väldigt skönt att känna. Önskar er alla en

God natt