Det känns som om jag börjar vakna upp nu. Som om jag legat i ide under så många veckor. I måndags var det ju behandling och det gick ju bra. Fick en säng och somnade som vanligt som en stock. Aptiten är ju så mycket bättre nu så jag har efter de senaste behandlingarna köpt glass som jag ätit under väntan på taxin hem. Och jag har hittat en ny favorit. Den ser ut som dajmstruten men har päronsmak istället för vanilj. Lite godisvarning visserligen men mycket god.

Jag har ju normalt boendestöd varje måndag men har ändrat det till varannan måndag eftersom jag inte har orkat utnyttja tiden alla gånger. I måndags var det dock dax och det blev mycket gjort. Först en sväng förbi skroten för att lämna papper och kartonger. Och naturligtvis lyckades jag hitta något jag velat ha länge men inte tyckt det varit värt att lägga pengar på. En fiskgryta från Ikea. Tror den kostar runt 300:- i vanliga fall. Och den var i skick som ny.


Gratis är gott!

Efter skroten blev det ett besök på biblioteket och jag fick en rejäl laddning böcker med mig hem. Har ju inte läst mycket alls på sista tiden så det fanns lite nya böcker att välja bland. Reserverade en del böcker också. Det är så underbart att läsa och jag har saknat det mycket. Nu längtar jag efter att kunna sitta på balkongen och läsa.

Jag har ju mer eller mindre levt i morgonrocken sista tiden, så när vi ändå var på G så blev det ett besök på Lindex också. Rea är ju alltid trevligt och jag fyndade verkligen. Jeanstajts till mig och N för 50:- st. En fin blus för 99:- och ett par jättesnygga jeans till N för ynka 29:-.


29:- det kallar jag fynd!

Det kändes så skönt att få köpa sig något nytt när jag i princip inte brytt mig om vad jag haft på mig senaste tiden. Skulle behöva rensa garderoben igen och gå igenom alla kläder. Sen har jag tre proppfulla blå Ikeasäckar med tvätt som måste in i garderoberna också. Jag tycker det är så tråkigt att packa in den rena tvätten så ofta blir säckarna med tvätt stående när hemtjänsten varit här.

Kylen behövde fyllas på så ett besök på Ica blev det också. Det var länge sedan jag gjorde så mycket på en gång. Men så var jag helt slut efteråt också. Men vilken skön känsla! Att vara på gång. Och det har känts bra hela veckan. Peppar, peppar.

I dag var jag tvungen att ta blodprov inför måndagens behandling, så någon längre sovmorgon blev det inte. Jag klarade mig med ett stick i fingret bara. Jag köpte en stor fläskkarrébit som jag tänkte bjuda på till middag på söndag. Och eftersom jag kände mig så glad tänkte jag att vi kan väl festa till det lite och fira lite. Jag dricker ju aldrig alkohol nu för tiden men ungarna vill säkert ha en öl eller ett glas vin. Jag ska nog ta lite vin också tror jag. Ett halvt glas går nog ner. Väl på systemet fanns det en massa nytt och nu när man kan plocka själv och titta på flaskorna blev det svårt att välja. Köpte vin, både rött och vitt, öl, cider och alkoholfritt. Spenderade 250:- och tycker jag fick mycket för pengarna. Allt lär ju inte gå åt på söndag, men det lär ju bli fler middagar framöver.


Eré fest eller?

Dressman skyltade med jeans för 149:- och det kunde jag ju inte låta bli.


Passade perfekt


Strumpor till R. Tre stycken 4-pack för 99:-

Och efter det blev det ytterligare ett besök på Ica. Slocknade som vanligt i soffan efter det men kände mig så nöjd! Kylen har ju förfallit som allt annat sista tiden och behövde verkligen frostas av. Det är ju något fel på kylen och det bildas en stor tjock snö/isklump på väggen som måste tas bort med jämna mellanrum. Det brukar vara lite kämpigt att fixa det men jag löste det på ett jätteenkelt sätt. Jag stängde av kylen och lät dörren stå öppen. Maten hade jag ställt ut på balkongen. Och sedan sov jag middag. Det var inte tänkt att det skulle bli så men det blev perfekt. Nu kunde jag slå sönder snö/isklumpen och plocka ur den i större bitar. Inget slafs på golvet och fort gick det. Så nu är kylen ren och fräsch igen. Och pepparkaksdeg och annat smått och gott som blivit kvar sen i julas åkte i papperskorgen. Gott om plats blev det också.

Det är ju pappavecka denna vecka och jag har inte sett så mycket av barnen. I dag kom både R och N förbi. R käkade och lånade pengar och drog sedan vidare till kompisar. N gick också för att träffa kompisar men är nu hemma här igen och sover kvar. Saknar dem när jag inte sett dem på några dagar.

Morgondagen har jag inte några direkta planer för. Ska förbereda lite inför söndagen middag bara. Plocka in kläder och rensa lite. Bädda rent kanske. Det är inte så himla rörigt ändå, så lite pulande bara blir det.

Det är så himla skönt att orken börjar komma tillbaka. Jag tror nog att solen gör en hel del också. Att det är ljust ute och inte bara en grå sörja. Som sagt, jag är nog på väg ut från mitt ide nu. Har inte varit direkt ledsen. Men i dag kände jag mig lycklig för första gången på länge och det är en stor skillnad. Så det finns hopp!

Ha det så gott allihopa där ute i solskenet!

God natt