Tanken var att jag skulle ta mig upp i hyfsad tid eftersom jag skulle ringa en massa samtal i dag. Det gick väl så där, men vid halv tolv var jag uppe och redo att börja ringa. Det gick helt otroligt bra att komma fram överallt och telefonsamtalen klarades av ganska snabbt. Jag började med att ringa om färdtjänsten och hon skulle skicka en ansökan. Den måste in innan dom kan göra någon bedömning. Avklarat. Ringde även CSN och det verkar som att jag kan söka det extra studiemedlet och hon skickar blanketter för både R och N. Avklarat. Lärarsamtalet blev det inget med men det kan jag ta i morgon. Och inte blev jag hänvisad hit och dit som jag räknat med. Det bara flöt på. Jag har även fått svar från kommunen angående hur olika handläggarna gör och det svaret var väl tyvärr lite blaha blaha då hon fastnade vid studiebidraget. Det var ju inte det i första hand jag klagade på utan hur olika dom bedömer om hela, halva eller inget barnbidrag ska räknas som inkomst t.ex. eller om medicin utanför högkostnadsskyddet ska godkännas och sådana saker. Det blev inte någon ursäkt. Ett beklagande var allt jag fick. Sen påpekar hon att deras felaktiga utbetalning gynnat mig ekonomiskt med pengar jag egentligen inte skulle ha fått. Ja, tack då kommunen för dom pengarna.  Men det får inte mig och ge upp. Snarare tvärt om. Det som det inte hänt något med är min överklagan, men den kommer jag ju få gå vidare med. Sen har jag bett att få kopior på hela min journal för att se vad dom skrivit om mig. Det väntar jag också på.

Jag lämnade in månadens ansökan i dag och väntar spänt på vad nya handläggaren ska hitta på. Jag kommer ju att få överklaga varje ansökan fram tills ett definitivt beslut är taget om studiemedlen. Om inte annat borde deras pappa få räkna med ett av bidragen. Kanske lika bra att skriva en överklagan i morgon så är det bara att datera den sen. Nä, nog om detta nu.

Jag kände mig faktiskt så pigg att det blev ett besök på City Gross i dag med boendestödet. Jag sålde scrappapper till Källan för 400:- i helgen och det plus en hundring som R var skyldig mig hade jag med mig i dag. Och jag har hela 50:- kvar i plånboken. Det gick plus minus noll denna månad. Det blir till att snåla den kommande månaden för även om jag får det extra bidraget så kommer väl inte det förrän i slutet av månaden. Fast jag kanske får låna några kronor av mina vänner om det kniper.

När jag kom hem från City Gross visade det sig att Pernilla, som jag berättade om i går, hade varit förbi och lämnat tidningar. Jag blev ledsen att jag inte fick möjligheten att tacka dig personligen för det var inte bara tidningar ska ni veta. Jag fortsätter att förundras över hur vänliga människor som finns runt mig. Jag höll på att tappa hakan när jag tittade i påsarna hon lämnat. Först föll ögonen på mitt favoritglas. Ser ni? Hela sex stycken coca colaglas, varav två stycken är rosa och det hade jag inget förut.

Jösses vilken samling jag har nu.

Sen föll blicken på något helt otroligt. Tre jättefina album där jag kan sätta in saker och bilder jag scrappat.

Jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig nog

En stor hög lyx

Ni skämmer bort mig något helt otroligt. Jag är inte van att få så mycket fina saker. Ni rör mig till tårar faktiskt.

Jag har börjat lite smått på ett nytt projekt men det är långt ifrån klart så det blir ingen bild i dag. Jag får se vad vi gör på kursen i morgon också. Tänkte jag skulle hinna med vattengymnastiken först och då blir jag lite sen.

Jag har tyvärr inte haft den bästa kontakten med min pappa den sista tiden men han ringde i dag och vi hade ett bra samtal. Tid är väl, förutom pengar, det enda jag kanske inte har så gott om så kan vi få en bra kontakt är det väl på tiden. Barnen saknar sin morfar också. Och jag måste lära mig att ta emot hjälp. Jag är så van att klara mig själv och har normalt jättesvårt att ta emot hjälp. Ja, det blir nog bra pappa.

Klockan är nu över tolv och det är hög tid att sova.

God natt