Äggmjölk låter kanske inte så gott. Det ser nog kanske inte så gott ut när man lagar den heller men, det är jättegott och mättande. Äggmjölk med kaffe på morgonen gör att du står dig fram till lunch. Hur gör man då?

Jag brukar alltid förvara några ägg i rumstemperatur och ägg klarar det utan problem. Det för att dom inte ska vara så kalla. Knäck tre ägg i mixern.

Cocosfett smälter vid ca 26 grader och blir då flytande. Ha i drygt 1/2 dl cocosfett. När det är i fast form tar man det med sked. Ställ inte cocosfettet i kylen.

Från hälsokosten ca 55:-

Ta drygt 1/2 dl cocosfett och häll/lägg i mixern

Sätt igång mixern och låt den gå en liten stund. Vattenkokaren ska nu vara på och straxt färdigkokad. Alternativt att du kokar vattnet på spisen.

Om du inte har en vanlig bryggare häller du först kokande vatten på kaffet.

Sen häller du det kokande vattnet ner i mixern som går på full effekt. Låt mixern gå en stund till. Mängd vatten ca 3 dl. Man lär sig med tiden vilken mängd vatten som blir bra. Det får inte bli för lite bara. Du har nu fått till detta:

När man tar 3 st hela ägg blir det mycket skum till att börja med. Låter man äggmjölken stå i kylen kommer skummet sjunka bort. Man kan sedan exprimetera lite med receptet och ta exempelvis bara äggulor till fettet. Jag brukar ta 2 hela ägg och av det 3:e ägget häller jag bort det mesta av vitan. Detta blir perfekt att dricka med kaffe och jag tar 50/50. Man kan skippa kaffet och ha i kakao och då blir det varm choklad. Man kan ha i kardemumma eller kanel om man vill. Ja, bara fantasin sättr gränser. Tillsammans med kaffet blir det krämigt gott och du står dig flera timmar på denna enkla frukost. Den håller ett par dagar i kylen.